Valter Greens Mysterier


Kika över axeln när kommissarie Valter Green ger sig i kast med kniviga mordgåtor i det tidiga 1900-talet! Om du är riktigt, riktigt skarp är det till och med möjligt att du löser gåtorna före självaste Valter Green! Köp böckerna via förlagets shop, nätbokhandel som t ex adlibris och bokus, eller i den traditionella bokhandeln.

Del 1: Himmelsmord

En vårdag 1913 stiger zeppelinaren Gryning mot himlen. Ombord på luftskeppet hoppas en noga utvald skara på att skriva historia som världens första transatlantiska flygresenärer. Den riskfyllda jungfruresan blir dessvärre allt annat än vad entreprenören och initiativtagaren Morris Backman tänkt sig. Väl ute över öppet hav hittas en av passagerarna mördad och klaustrofobin griper tag i de övriga. Kommissarie Valter Green befinner sig ombord och börjar genast nysta i fallet, sin flygrädsla till trots.


Musiken till boktrailern är gjord av Mattias Hammarsten (www.hammerstone.se)

Del 2: Kroppen i det vita rummetSommaren 1922 drabbas Paris av en värmebölja. Medan Valter Green uthärdar hettan utanför Notre-Dame mördas en författare i en paradlägenhet vid operan. Polisen står handfallen inför det märkliga dådet och Valter Green ställer in sina semesterplaner för att bistå utredningen. Väl på mordplatsen gör han ett oväntat fynd som leder honom in i en labyrint av girighet, avundsjuka och snåriga relationer. Författarkollektivet som disponerar lägenheten visar sig vara en samling udda karaktärer som alla tycks ha något att dölja.Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

BTJ recenserar "Den huvudlösa draken" – 4/5

Beställ julklapparna direkt från Mirums lager!